Početak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću

14.03.2023.
Državnoodvjetničko vijeće objavljuje početak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću za nacrte Pravila o sadržaju i načinu provedbe psihološkog testiranja, Pravila o načinu provođenja i ocjenjivanja razgovora u postupku imenovanja zamjenika državnih odvjetnika i Pravila o načinu provođenja pisane provjere znanja i ocjenjivanju pisanih radnji kandidata za zamjenike Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske i zamjenike županijskih državnih odvjetnika koji nisu pravosudni dužnosnici.

         REPUBLIKA HRVATSKA
DRŽAVNOODVJETNIČKO VIJEĆE

Državnoodvjetničko vijeće, na temelju odredbe članka 11. stavak 2. Zakona o pravu na pristup informacijama (Narodne novine broj: 25/13, 85/15 i 69/22), objavljuje početak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću za nacrte: 

1) Pravila o sadržaju i načinu provedbe psihološkog testiranja, 
2) Pravila o načinu provođenja i ocjenjivanja razgovora u postupku imenovanja zamjenika državnih odvjetnika
3) Pravila o načinu provođenja pisane provjere znanja i ocjenjivanju pisanih radnji kandidata za zamjenike Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske i zamjenike županijskih državnih odvjetnika koji nisu pravosudni dužnosnici

OBRAZLOŽENJE ZA NACRTE: 

Odredba članka 58.a Zakona o Državnoodvjetničkom vijeću (Narodne novine broj 67/2018, 126/2019 i 80/2022) obvezala je Vijeće da donese pravila o sadržaju i načinu provedbe psihološkog testiranja, o načinu provođenja provjere znanja i ocjenjivanju pisanih radnji te o načinu provođenja i ocjenjivanju razgovora iz članaka 56.a, 57 i 58 Zakona o Državnoodvjetničkom vijeću.

Potreba donošenja pravila uzrokovana je potrebom usklađenja pravila sa  izmjenama i dopunama Zakonom o Državnoodvjetničkom vijeću. S obzirom da se radi o manjem opsegu izmjena,  dovoljan je kraći rok savjetovanja pa će savjetovanje trajati od 14. ožujka do 29. ožujka 2023.

Obzirom na navedene obveze Vijeće je na 4. sjednici Državnoodvjetničkog vijeća održanoj 14. ožujka 2023. godine utvrdilo nacrte Pravila o sadržaju i načinu provedbe psihološkog testiranja, Pravila o načinu provođenja i ocjenjivanja razgovora u postupku imenovanja zamjenika državnih odvjetnika i Pravila o načinu provođenja pisane provjere znanja i ocjenjivanju pisanih radnji kandidata za zamjenike Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske i zamjenike županijskih državnih odvjetnika koji nisu pravosudni dužnosnici.

Pozivaju se predstavnici zainteresirane javnosti da u razdoblju od 14. ožujka do 29. ožujka 2023., dostave svoje prijedloge, komentare i primjedbe na nacrte, putem pošte, na adresu Državnoodvjetničkog vijeća, Ul. grada Vukovara 49/IV, 10 000 Zagreb ili putem elektroničke pošte na adresu: dov@dov.dorh.hr – uz prilaganje obrasca savjetovanja sa zainteresiranom javnošću koje možete preuzeti u prilogu.

Dokumenti